HTML

Inside Word - élményekben utazunk

Tökéletesítsd nyelvtudásod külföldön és közben szerezz életre szóló élményeket! Tippek, helyszínek, leírások, válaszok azokra a kérdésekre, amik érdekelnek Titeket a külföldi nyelvtanulással kapcsolatban.

Friss topikok

Tervezzünk!

2014.07.15. 15:26 Inside Word

tervezz_kulfoldi_nyelvtanfolyamot_az_InsideWorddel.jpgA nyári főszezon közepén járunk és sokadjára találkozunk azzal, hogy valaki úgy érdeklődik, hogy jövő hétre szeretne tanfolyamot külföldön. Csak az elmúlt néhány hétben több ilyen érdeklődőnek segítettünk kiutazni - a következő héten, ahogyan szerették volna. De előfordulhat, hogy nem megy minden olyan simán, pl. nincs hely, vagy csak drágább helyre tudsz utazni. Nem csak pénzben jelenthet többet (vannak iskolák, ahol plusz díjat számolnak fel az utolsó pillanatban jelentkezőknél, hiszen pl. fogadó családot nekik is last minute-ben kell találniuk, arról nem is beszélve, hogy ha néhány napra előre veszel repülőjegyet, akkor jóval magasabban jutsz hozzá, mint ha már 3 hónappal az indulás előtt elintézed), hanem azt is jelentheti, hogy olyan kompromisszumokat kell kötnöd, amiket el lehetett volna kerülni egy korábbi jelentkezéssel. Például a szállástípus, amit leginkább szeretett volna az egyik utasunk, már betelt, így csak egy másik szálláson tudta megkezdeni a kurzusát. Ha kisebb iskolára esik a jelentkező választása, akkor előfordulhat, hogy elfogytak a helyek a tanfolyamon, így lehet, hogy az utazás időpontját kell későbbre tenni - ami boríthatja a további nyári terveket, vagy másik iskolát kell választani.

Most is intézzük a nyári jelentkezéseket, mind junior táborba, mind felnőtt tanfolyamokra, de érdemes észben tartani, hogy minél előbbi a jelentkezés, annál biztosabb, hogy ott és akkor lesz hely, amit a jelentkező leginkább szeretne! Sokan jobban szeretik a nyugodt szervezést, amit egy néhány hetes előre gondolkodással már biztosítani lehet. Ezért szoktuk mondani, hogy itt vagyunk, segítünk - a last minute jelentkezéseknél is - de aki biztosra akar menni az gondolja végig, hogy mit szeretne, mikor és hol - ha ez megvan akkor érdemes minél előbb jelentkezni, mert nincs garancia, hogy egy-két héttel indulás előtt is meglesz a hely. Ha viszont leadod a jelentkezést, akkor már biztos a hely és bőven van idő a szervezésre is, hogy minden simán alakulhasson!

Így ha már körvonalazódik az igény egy szeptemberi kezdésű nyelvi tanévre, akkor ne habozzatok, kérjetek ajánlatot, tájékozódjatok a lehetőségekről, hogy a tervekből valóság lehessen! :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: jelentkezes ideje

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldi-nyelvtanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr866507415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása