HTML

Inside Word - élményekben utazunk

Tökéletesítsd nyelvtudásod külföldön és közben szerezz életre szóló élményeket! Tippek, helyszínek, leírások, válaszok azokra a kérdésekre, amik érdekelnek Titeket a külföldi nyelvtanulással kapcsolatban.

Friss topikok

Külföldi munka vagy külföldi nyelvtanulás?

2014.05.20. 13:41 Inside Word

Looking-For-a-Job.jpgSokan indulnak szerencsét próbálni külföldre. Gyakran kérnek tőlünk, mint szakértőktől tanácsot - de egyértelműen csak azt a választ tudjuk mondani: nyelvtudás nélkül nem lehet munkát találni külföldön. Vagyis előfordulhat, hogy valami úton-módon sikerül - olyat, ahol kihasználnak, ahol esetleg nem adnak fizetést, ahol a szállásért, ellátásért dolgozol cserébe - és máris benne vagy az ördögi körben, amiből nincs kiút. A helyi nyelv ismerete nélkül még segítséget sem tudunk kérni.

Aki külföldi munkát szeretne, annak elengedhetetlen, hogy legyen nyelvtudása! Hiszen hogyan várjuk el, hogy valaki munkát ad, ha nem értjük meg mit mond nekünk? Ha még azt sem értjük meg, ha annyit mond állj odébb, vagy add ide. És főleg, hogy várjuk el, hogy jól fizető állást találjunk nyelvismeret nélkül? Hiába van marketinges szaktudásunk, vagy vagyunk kiváló asztalosok, ha nem beszélünk közös nyelvet a munkaadóval, vagy vevővel, akkor labdába sem rúghatunk. Ha a kezedbe akarod venni a sorsod és külföldön szeretnél munkát, akkor itt az ideje felkészülni és igenis elkezdeni tanulni azt a nyelvet!

Ha pedig a tervezett, biztos dolgokat szereted, akkor itt a javaslatunk: iratkozz be egy nyelviskolába ott, ahol majd szeretnél munkát vállalni. Ha már itthonról elintézed (ennek megszervezésében tudunk segíteni neked), akkor lesz biztos szállásod, helyed egy nyelvtanfolyamon, anyanyelvű tanárokkal, akiktől a helyi akcentust felveheted és miközben tanulsz, már megismerkedhetsz a környezettel, barátokat szerzel, akár be is ajánlhatnak egy állásra, ha tudják, hogy épp keresel. It makes all the difference. Nem csak a levegőbe beszélünk, minden munkatársunknak komoly külföldi tapasztalata van, így elhiheted, hogy csak ez az út járható.

Munkát nem tudunk neked ígérni külföldön, az rajtad múlik. De ha komolyak a terveid, és felkészülten akarod kezdeni, biztos nyelvtudással, akkor ennek megszerzésében tudunk segíteni. Keress minket az info@insideword.hu e-mail címen!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldi-nyelvtanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr766184694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása