HTML

Inside Word - élményekben utazunk

Tökéletesítsd nyelvtudásod külföldön és közben szerezz életre szóló élményeket! Tippek, helyszínek, leírások, válaszok azokra a kérdésekre, amik érdekelnek Titeket a külföldi nyelvtanulással kapcsolatban.

Friss topikok

Itthon vagy külföld?

2014.07.18. 12:57 Inside Word

Külföld

Itthon

Bárhová mész, idegen nyelven kell intézkedned egész nap. Eredménye: gyorsabb és hatékonyabb nyelvtanulás Az iskola után a magyart használod. Eredménye: Lassabb, időigényesebb ugyanazt a tudást elsajátítani.
Nemzetközi diákok/család mellett az iskolában is rá vagy kényszerítve az idegen nyelv használatára. Itthon az idegen nyelvű órákon is tudsz magyarul diskurálni, nincs kényszer.
A tanfolyam hosszát nagy valószínűséggel nem kell megszakítanod és tudásodnak megfelelő csoportban kezded a tanfolyamot. Új környezetben, frissen tudsz tanulni, telve tanulási kedvvel.

A tanfolyamot könnyebben megszakíthatod, nem tudsz együtt haladni a többiekkel, újra kell kezdened. A tanfolyamra utazás/érkezés még több időt vesz el a napodból.

Csak a tanulásra koncentrálsz. A környezet körülötted nyelvtanulást támogató.

Munka és egyéb kötöttségek után fáradtabban kezdesz neki a nyelvi órának, figyelmed osztott.

Szóbeli kommunikációs készséged ugrásszerűen fejlődik. Ha angol szavakat angol szavakkal magyarázol, az is a fordítási készségedet erősíti. Inkább az írásbeli és írásbeli fordítási készségek fejlődnek. Főképp a passzív tudásod gyarapszik.
Költségek külföldön általában magukba foglalják: Tanfolyam díja Szállás és ellátás díja Délutáni programok (grillezés, színház stb.) Legalább annyit költesz itthon is, ha tanulsz: Tanfolyamra Szállásra/otthonra: számlák stb. Vásárlás/ellátás Szórakozás, egyéb programok (színház/mozi)

 

Nagyon sok diáktól halljuk vissza szinte ugyanazokat a mondatokat, érdemes átolvasni:

„Rengeteg időt, éveket töltöttem már nyelvtanulással. Folyton újra kell kezdenem és amikor helyzetbe kerülve, szóban kellene a nyelvet használnom, egyszerűen képtelen vagyok megszólalni. Félek, hogy kinevetnek, mert nem pontosan úgy fogalmazok, ahogy kellene.” Lilla, 40 éves

„Az az összeg, amit nyelvtanulásra költöttem eddig itthon a hosszú évek során, szerintem már rég felér azzal, amit be kellene invesztálnom a külföldi kurzusok díjába.” György, 42 éves

„Féltem, mert nem jártam még külföldön, nem ismerem az ottani szabályokat és szokásokat. Ahogy rávettem magam az utazásra és belevágtam, a valóság teljesen más volt, mint képzeletbeli félelmeim. Nagyszerű élményekkel gazdagodtam.” Csaba, 45 éves

„Az emberek nem akarnak önmagukba fektetni, önmaguk értékét növelni. Pedig ez legalább annyira fontos, mint a körülöttünk lévő fontos tárgyak beszerzése. Hiszen magunk vagyunk a legfontosabb „eszközei” a saját életünknek.” Mária, 35 éves

Szólj hozzá!

Címkék: kulfoldi nyelvtanulas itthoni nyelvtanulas

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldi-nyelvtanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr266520363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása