HTML

Inside Word - élményekben utazunk

Tökéletesítsd nyelvtudásod külföldön és közben szerezz életre szóló élményeket! Tippek, helyszínek, leírások, válaszok azokra a kérdésekre, amik érdekelnek Titeket a külföldi nyelvtanulással kapcsolatban.

Friss topikok

Mielőtt belevágsz...

2015.08.03. 08:00 Inside Word

m.pngSzempontok, melyeket mindenképp érdemes végig gondolni, mielőtt útra kelünk!

Nagyon jó és hatékony módja a nyelvtanulásnak a külföldi tanfolyam. Még rövid távon is nagy sikereket lehet elérni, viszont ehhez elengedhetetlen a diák megfelelő hozzáállása! Az új helyzetek hozhatnak váratlan kellemetlenségeket, de ezekre semmiképp nem a nyelvtanulás előtti akadályként kell tekinteni, sokkal inkább a megoldásra koncentráltan cselekedni.

Helyszín. Mindenképpen tájékozódjon a diák a nyelvtanfolyam helyszínéről. Kérdezzen minél többet, járjon utána az interneten, szerezzen információt és nézegessen képeket a városokról, ha úgy érzi ez segít döntése meghozatalában, amennyiben tanácstalan a tanfolyam helyszínét illetően.

Elszakadás. Habár többen legyintenek, mégis meg kell említeni ismerttől való elszakadást. Az első pár napban bizony nehéz lehet azok nélkül, akikkel idehaza a legtöbb időt töltjük – család, barátok stb. Nehéz lehet egy új kultúrát pár nap alatt érteni, befogadni. Több idő kell ahhoz, hogy a körülöttünk megjelenő arcok, illatok és helyek ismerőssé váljanak. Fel kell készülnünk rá, hogy a világ minden tájáról érkeznek a diákok és ez is lehet, furcsa, esetleg szokatlan. A nyitottság és érdeklődés a kulcs. Az ember nem véletlenül van azokkal – még átmeneti időre sem – akikkel összehozza a sors.

A tanfolyam időtartama alatt, főleg a tanulmányok megkezdésekor többen visszajeleztek már arról, hogy nehéznek bizonyult a kezdet, szinte alig értettek valamit az első órákon. Ez teljesen rendben van, mivel a valódi tanulási folyamat akkor kezdődik el, amikor a diák olyan gyakorlatokkal és ismeretekkel találkozik, melyek idegenek számára. Ha azt tanulnák, amit tudnak, mi értelme lenne a nyelvtanulásnak? Ha ez a helyzet nem változik, azonnal jelezze a diák a problémát, ne várjon és reménykedjen, hogy magától megoldódik.

Szálláshely. Nem mindegy, hol töltünk el huzamos időt és kiknek a társaságában. A családi elhelyezés nem jelenti azt, hogy második otthonunkba érkezünk meg - habár előfordulhat - mégis érdemes a realitás talaján maradni. Kollégiumi és apartmanos elhelyezés esetén elengedhetetlen az alkalmazkodó készség és megértés, hiszen különböző kultúrák különböző szokásokkal vannak jelen egy helyen. Abban az esetben, ha a diák úgy érzi nem került jó családba vagy a megfelelő szálláshelyre, arra ösztönözzük, hogy azonnal jelezze ezt a problémát az iskolánál és irodánkban is, mert a hatékony és gyors intézkedés kizárólag őt fogja szolgálni, senki mást.

A megfelelő hozzáállás annyit jelent, hogy maradjuk nyitottak a megoldásokra, kérjünk segítséget és legyen ott a tudat: hetek, napok múlva újra otthon leszünk.

Örömteli és sikeres tanulást kívánunk mindenkinek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldi-nyelvtanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr807498912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása